Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Ασβεστόνερο

Σε αυτή τη μέθοδο καταφεύγουμε όταν θέλουμε να μην λιώσουν τα φρούτα κατά την παρασκευή τους σε γλυκό αλλά να μείνουν τραγανά. 

Υλικά που θα χρειαστούμε:
80 γρ. σβησμένο ασβέστη (από υλικά οικοδομής)
1 lt νερό
(Τα υλικά πρέπει να είναι ανάλογα με την ποσότητα των φρούτων που θα μουλιάσουμε στο ασβεστόνερο.)

Βάζουμε τον ασβέστησε ένα καθαρό δοχείο μαζί με το νερό, τον αφήνουμε να λιώσει και τον περνάμε από λεπτό σουρωτήρι. Στο καθαρό ασβεστόνερο που πήραμε βάζουμε τα φρούτα για 2-3 ώρες. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και είναι έτοιμα ώστε να προχωρήσουμε στο γλυκό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου