Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Σούπερ εύκολη applesauce



















Βρήκα στο elephantineblog αυτόν τον πουρέ μήλου για τάρτες, μηλόπιτες, κέικς ή (γιατί όχι) αλμυρές χρήσεις.

Υλικά που θα χρειαστούμε για ένα βάζο 450ml:
4 φλιτζάνια μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα  
1 φλιτζάνι νερό 
½ κουταλάκι  κανέλα 
λίγο μέλι ή ζάχαρη για γεύση (προαιρετικά)

Βάζουμε τα τεμαχισμένα μήλα, το νερό και την κανέλλα σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσουν τα μήλα (περίπου 20-30 λεπτά). Κατόπιν, προσθέτουμε το μέλι ή τη ζάχαρη (προαιρετικά). Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει, κι αν δεν θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε άμεσα, τον βάζουμε σε βάζο και μετά στο ψυγείο. (Διατηρείται μια εβδομάδα στο ψυγείο.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου