Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Γλυκό πορτοκάλι





















Βρήκα ωραία, μεγάλα πορτοκάλια για φάγωμα στην βιολογική λαϊκή της γειτονιάς και είπα να φτιάξω με την φλούδα τους γλυκό πορτοκάλι. Ταίριαξε πολύ με ρυζόγαλο και κανέλα...

Υλικά που θα χρειαστούμε:
350 γρ. φλούδα πορτοκαλιού, κομμένη κάθετα και περασμένη από κόφτη λάχανου (μαντολίνο) σε λεπτές ψετούλες. Τα πορτοκάλια πρέπει να τα έχουμε πλύνει καλά πριν τους αφαιρέσουμε τη φλούδα.
300 γρ. ζάχαρη καστανή
1/2 κουτ. γλυκού ras el hanout
1/2 κουτ. γλυκού κάρδαμο (κακουλέ) τριμμένο
1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
νερό

Βράζουμε τις ψιλοκομμένες φλούδες πορτοκαλιού σε αρκετό νερό για 5 λεπτά. Πετάμε το νερό και επαναλαμβάνουμε. Αφήνουμε να στραγγίξουν οι βρασμένες φλούδες σε σουρωτήρι για λίγο. (Τις βράσεις τις κάνουμε για να φύγει η έντονα πικρή γεύση από το πορτοκάλι.) Παράλληλα, βάζουμε να βράσει ο χυμός, η ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε και τις φλούδες. Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και μοιράζουμε σε βάζάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου