Φτιάξτε το δικό σας εκχύλισμα βανίλιας και αρωματίστε γλυκά και φαγητά. (Φασόλια βανίλιας θα βρούμε στα μπαχαράδικα της Ευριπίδου και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
Υλικά που θα χρειαστούμε:
3-5 φασόλια βανίλια Μαδαγασκάρης (ανάλογα πόσο δυνατό το θέλουμε)
240ml ρούμι
γυάλινο βάζο που κλείνει καλά
Κόβουμε στη μέση τα φασόλια (κατά μήκος) με μαχαίρι κοφτερό ή ψαλίδι αφήνοντας περίπου 1 εκ. στην μία άκρη άκοπο ώστε να να παραμείνουν ενωμένα τα δυο κομμάτια του φασολιού. Τοποθετούμε τις βανίλιες στο γυάλινο βάζο, τις καλύπτουμε πλήρως με το ρούμι και κλείνουμε σφιχτά με το καπάκι. Φυλάμε σε θερμοκρασία δωματίου για 6-8 εβδομάδες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα). Κουνάμε το βάζο τακτικά. Αν θέλουμε στραγγίζουμε με φίλτρο του καφέ. Αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Το εκχύλισμα διατηρείται για χρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου