Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

limoncello

Οταν η ζωή σου χαρίζει λεμόνια, φτιάξε Limoncello, γράφει στο Sweet Paul magazine winter 2012 η Michaela Hayes. Δυστυχώς δεν μπορούμε πια να κατεβάσουμε το περιοδικό δωρεάν σε pdf. Αλλά μπορούμε να το διαβάσουμε από την οθόση ή να το τυπώσουμε.

Υλικά που θα χρειαστούμε για 1½ λίτρο περίπου:
10 λεμόνια χοντρόφλουδα βιολογικά
750 ml βότκα
3 φλιτζάνια νερό
1½ - 2 φλιτζάνια ζάχαρη

Πλένουμε τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε καλά. Αφαιρούμε μόνο την κίτρινη φλούδα από τα λεμόνια με μαχαίρι, χωρίς την ψίχα τους (λευκό μέρος), γιατί θα κάνει το Limoncello πικρό. Σε ένα μεγάλο, αποστειρωμένο, γυάλινο βάζο, αναμειγνύουμε τις φλούδες λεμονιού με το αλκοόλ. Σφραγίζουμε το βάζο και το φυλάμε σε δροσερό, ξηρό μέρος για 2 εβδομάδες έως 3 μήνες. Κατόπιν, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ελαφρύ σιρόπι για 5 λεπτά. Οταν κρυώσει εντελώς, ανοίγουμε το βάζο προρθέτουμε το κρυο σιρόπι στο αλκοόλ με τις φλούδες λεμονιού και ανακατεύουμε. Επιστρέφουμε το βάζο στο δροσερό και ξηρό μέρος και αφήνουμε το μείγμα εκεί για ακόμα 2 εβδομάδες. Στη συνέχεια, το περνάμε από φίλτρο καφέ αρκετές φορές μέχρι να γίνει διαυγές ή το αφήνουμε λίγο θολό αν θέλουμε. Αποθηκεύουμε το Limoncello στην κατάψυξη ή διατηρούμε σε απλή ψύξη για άμεση κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου