Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Δωράκια στο πιάτο Β' μέρος

Μπισκότα σοκολάτας με άρωμα τζίντζερ και καραμέλα
Συνταγή Mime.com από το Cook Book no 30 - Φωτογραφία StudioM.com


Υλικά που θα χρειαστούμε για 20-25 κομμάτια:
75 ml μελάσα
60 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακή
60 γρ. βούτυρο
3/4 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών σε σκόνη (γαρίφαλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο)
1 αβγό
425 γρ. αλεύρι 

Για το γαρνίρισμα:
σοκολάτα μαύρη λιωμένη
chocolate chips και σπασμένα μπαστουνάκια καραμέλας

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη μελάσα μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε μπολ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα μας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σόδα, το τζίντζερ, το μείγμα των μπαχαρικών, το αβγό και το αλεύρι, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να επιτύχουμε μiα εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε με τη ζύμη μεγάλα, αλλά λεπτά μπισκότα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στους 180°C. Τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν, τα περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με τα chocolate chips και την καραμέλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα βάζουμε σε φακελάκια για CD, δένουμε με μια κορδέλα και έχουμε ένα γλυκό δώρο έκπληξη για τα παιδιά κάθε ηλικίας! Ανάλογα με την προτίμηση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαύρη σοκολάτα με γάλακτος ή με λευκή κουβερτούρα.


Μπαστουνάκια καραμέλας με λευκή σοκολάτα και τρούφα
Συνταγή Mime.com από το Cook Book no 30 - Φωτογραφία StudioM.com


Υλικά που θα χρειαστούμε για 10 κομμάτια:
10 καραμέλες μπαστουνάκια
180 γρ. κουβερτούρα λευκή
½ φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
μερικές κόλες ριζόχαρτο για τα χωνάκια 

Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βουτάμε τα μπαστουνάκια μέχρι τη μέση στη λιωμένη σοκολάτα. Πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε σχάρα. Φτιάχνουμε χωνάκια με το ριζόχαρτο και τοποθετούμε μέσα τους τα σοκολατένια μπαστουνάκια μας. Αντί για τρούφα, μπορούμε να πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα φουντούκια. 


Κουταλάκια από σοκολάτα
Συνταγή Mime.com από το Cook Book no 30 - Φωτογραφία StudioM.com

Υλικά που θα χρειαστούμε για 10 κομμάτια:
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
10 πλαστικά κουταλάκια
σελοφάν διάφανο και κορδέλες για το τύλιγμα

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Βουτάμε μέσα τα πλαστικά κουταλάκια κρατώντας τα από τη λαβή τους και τα περιστρέφουμε ώστε να καλυφθούν από τη σοκολάτα. Στη συνέχεια, τα βάζουμε να στεγνώσουν πάνω σε σχάρα και τα τυλίγουμε ένα ένα σε σελοφάν: Ενα απλούστατο δώρο που μπορούμε να χαρίσουμε στους φίλους μας μαζί με μια κούπα για να απολαμβάνουν τον καφέ τους δίνοντάς του μια γλυκιά γεύση. 
Προαιρετικά, αντικαθιστούμε τη μαύρη κουβερτούρα με λευκή ή με σοκολάτα γάλακτος. Μπορούμε, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε και όλα τα είδη σοκολάτας για ποικιλία. Για πιο ιδιαίτερη γεύση, πασπαλίζουμε τα κουταλάκια με λίγη κανέλα ή τριμμένο ροζ πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου