Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Μαρμελάδα δαμάσκηνο



Υλικά που θα χρειαστούμε:
2 κιλά δαμάσκηνα πλυμένα και καθαρισμένα από κουκούτσια
1 κιλό ζάχαρη καστανή
1/2 φυσική βανίλια σε στίκ ή 1 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 πορτοκάλια μέτρια + 1 λεμόνι για τον χυμό τους

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κομμένα δαμασκηνα με τη ζάχαρη και το μπαχαρικό που διαλέξαμε (ή κανένα αν θέλουμε να κρατήσουμε μονο το αρωμα του φρούτου). Περιχύνουμε με τον χυμό απο τα πορτοκάλια και το λεμόνι. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού αν θέλουμε ανακατεύουμε με μια μακριά ξύλινη κουταλα. Βάζουμε σε μετρια φωτια μέχρι να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε ισα να σιγοβράζει το μείγμα. (Εγώ το έβρασα για 2 ώρες περίπου μέχρι να εχω μια πηχτή υφή στην μαρμελάδα μου σε πολύ χαμηλή φωτιά.) Ανακατεύουμε κάπου κάπου για να ελέγχουμε το μείγμα μας. Προσοχή να μην μας κολήσει στην κατσαρόλα!

Αν θέλουμε να αποστειρώσουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε για να αποθηκεύσουμε εκτος ψυγείου την μαρμελάδα μας ακολουθούμε το παρακάτω: 
http://www.sintagespareas.gr/simboules/glika/60-aposteiromena-baza 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου